V Zwart Met In Wit MangoGestreepte Trui Hals Oversized DHIYW29E Redactie

In een bijna uitpuilend jongerencentrum ’t Blok hebben meer dan 250 mensen afscheid genomen van de jongerenwerker Anton Schrammeijer. Anton overleed afgelopen week op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct. Hij was de beheerder van de kroeg als jeugdwerker en daarnaast actief bij heel veel activiteiten van Welzijn Zuidplas.

Na toespraken van de familie en vrienden bracht ook collega Marije Dirksen van Jeugdwerk Welzijn warme en dankbare woorden. Ze herinnerde zich nog dat hij van vrijwilliger bij Taverna naar beroeps jongerenwerker in dienst kwam en verdrietig op zijn klapstoel de hele dag de sloop van die soos heeft bekeken. Naast veel punk en ska nummers speelde de band Empty Horse de cover van “love will tear us apart” van Joy Division.

De organisatie van Progfrog herinnerde ook de duizendpoot Anton; “Hij vond onze progressieve rock altijd te soft maar was er wel om alle ondersteuning te geven. Anton was zoals hij was : What you see is what you get”. Jongeren Lorenzo en Sascha waren in korte broek gekomen, iets waarin Anton zo goed als altijd liep. Ze roemden hem om zijn droge humor en dat hij een vaderfiguur voor ze was, waarna de jongeren het emotioneel te kwaad kregen.

Die emotie en vooral het ongeloof bij de vele aanwezige was de rode draad bij de herdenking. ’t Blok is nooit eerder gebruikt voor een uitvaart. Nadat iedereen een drankje op Anton had gedronken en een laatste wens op de kist kon schrijven, werd hij in een enorme erehaag uitgeleid naar een bus die met krijtstift ook nog van teksten was voorzien. Met deze bus is hij overgebracht naar Capelle waar de crematie in familiekring heeft plaatsgevonden. Een afscheid dat hij zelf zo graag had gewild, alleen veel te vroeg of zoals een van de sprekers zei, we hadden eerst nog het bejaardenhuis op stelten moeten zetten.

Clothing Online Jones JacJackBuy Edyth David qMSpUzV

Anton Schrammeijer voor het oude Taverna aan de ‘s-Gravenweg.
(foto: Bernie Putters/Het Kanaal)
HarperDesigner Sale Leonamp; Now Collection Nuji On New QxthBsrdCo