Wat is Reiki?

 

Reiki is een uit Tibet afkomstige natuurlijke behandelwijze die eind 19e eeuw  is herontdekt door de Japanse Monnik Mikao Usui. Reiki is het Japanse woord voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie rondom ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we ons in de natuur begeven. Iedereen kent waarschijnlijk het  onbeschrijfelijke gevoel één te zijn met de natuur, als je bijvoorbeeld langs de slootkant zit of in het bos wandelt.


Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven die door het lichaam of de geest gebruikt wordt om te verbeteren. Deze energie is dezelfde energie waardoor jij en alles wat leeft blijft leven. Reiki helpt lichaam en geest ZICHZELF te genezen!

Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, problemen met je ouders,  dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Een tekort aan deze energie veroorzaakt een grotere gevoeligheid voor ziekten en andere kwalen. Hoe meer de Ki wordt geblokkeerd des te meer je jezelf afsluit. Door je te laten behandelen met Reiki kun je de pijn verzachten en je kwaal genezen.

De Reiki-energie is 'intelligent' en bepaalt zelf wanneer en wat er in lichaam of geest gebeurt en komt altijd ten goede van de ontvanger. Het kan dus best gebeuren dat bijvoorbeeld, eerst je maag van streek raakt voordat je hoofdpijn verdwijnt.

Reiki heeft nooit negatieve gevolgen, de noodzakelijke gevolgen van de behandeling zijn altijd van korte duur.

De hoeveelheid energie die stroomt is afhankelijk van het niveau van de 'Reiki-gever' en de ontvankelijkheid van de ontvanger.  De ontvanger kan in principe de energie weigeren, al zal dat slechts sporadisch gebeuren.