Reiki & Dieren

Reiki is niet alleen fijn voor mensen, maar ook dieren houden en genieten ervan. In principe kan je alle dieren reiki geven, zoals honden, katten, cavia's, maar ook paarden, koeien, schapen, vogels, insecten en in het wild levende dieren.

Wanneer een dier ziek is, laat het zich graag reiki geven, het aanvaardt dan dankbaar de energie. Het dier wordt niet door zijn 'intellect' gehinderd, maar het voelt dat er iets speciaals uit je handen komt. Wanneer je een dier behandelt, kan het zijn, dat het zich als het ware in je handen nestelt. Dieren laten meestal precies weten, waar je je handen op moet leggen: als je je handen op een andere plaats legt, zal het dier zo kunnen gaan liggen dat de handen weer op de oorspronkelijke plaats liggen. Het dier blijft ook zolang liggen als het reiki nodig heeft.

Ook bij dieren komt het voor dat ze reiki afwijzen en dan moet je dit accepteren en niet doorgaan.

Dieren nemen veel sneller de reiki energie op dan mensen, dus over het algemeen zijn de handposities korter en de totale behandeling duurt ook korter. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het dier. Een totale behandeling van een grote hond duurt langer dan bijvoorbeeld een hamster, omdat het een veel groter lichaam.

Een dier kan je behandelen op een tafel, bij het baasje op schoot, in de stal, op de grond, bij jezelf op schoot of op afstand. Je moet zorgen voor een manier die voor het dier en jezelf het prettigst is.

 

       

 

Hoe kan Reiki het dier helpen?

1:Door het genezingsproces te versnellen na operaties, bij                        wonden,verstuikingen.
2:Door een oud dier weer energie te geven en nieuw leven in blazen.
3:Door hyperactieve en gestreste dieren te kalmeren.
4:Door trauma's en emoties te laten verwerken.
5:Door allerlei blokkades in het lichaam op te heffen.
6:Door het lichaam weer in balans te brengen.

Reiki is echter geen vervanging van de dierenarts, maar kan een goede aanvulling zijn op andere vormen van therapie en medicatie U kunt momenteel enkel bij ons terecht voor de behandeling van kleine huisdieren?

De kosten hiervan zijn € 15,00 per behandeling uitgaande van 20 minuten per behandelsessie.

Voor meer informatie kunt u terecht op de contactpagina.